Ако твоето другарче
някой ден те нагруби,
помислѝ си за глухарче
и с любов го прегърнѝ.
Боят нищо не решава.
Той довежда до сълзи
и изобщо не сплотява,
а приятели дели.
Не изказвай лоши думи,
а създавай добрини.
Не заплащай чужди суми
от провали и вини.
Ако твоето другарче
се изгуби – помогнѝ.
Всички ние сме глухарче
и любов ще ни спаси.
© Димитър Драганов Всички права запазени