Страст
Мурсалски чай...
една лула...
Какво му трябва на човека?
Косите мокри на жена,
да вчеса с пръстите полека...
Две длани в тях да заплете
и да остави със целувка
на устните едно сърце...
в гърдите му - да стане пусто.
А после - сластното вино
да пие в жажда ненаситна,
като изплъзващ се живот...
кристално чашите надигнал.
С върховен тост -
Да ги строшим!
Век нужен е да изживея...
Страстта без жалост ме държи...
и иска да примра във нея.
© Борис Борисов Всички права запазени