24.01.2007 г., 0:57 ч.

Страст 

  Поезия
937 1 7
Вземи ме, мили, тази нощ съм твоя!
Разкъсай тишината на нощта,
счупи омразния часовник стар
и наруши на птиците покоя.

Ела при мен - обречен и съдбовен.
Налей ми чаша вино - да горчи,
а ти ще ме изпиваш със очи
във мислите си трепетно греховен.

Целувай ме лудешки, до забрава.
Събличай ме с наслада и без свян.
Пресътвори мига неизживян
в реалност жива, в спомен неизтляващ.

Телата ни горят като жарава,
изпепеляват болките у нас
и споменът за тази нощ на страст
през идващите зими ще ни сгрява.

© Нели Вангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??