Петна от шоколад и вино,
догаря восъкът едва,
едно присъствие ранимо
трепти загадъчно в нощта.
Страст телата им изгаря -
дух и тяло във едно.
Колко пъти се повтаря
пиесата във това легло?
Невинна, може би до вчера,
разстила тъмните коси,
сега е сластна тя химера
и жертвите си бавно брои.
Ловецът плячката ще бъде,
от своята победа заслепен
и преди да може да отвърне,
коварно ще е повален.
Вик, добре изрепетиран,
какво ли готви утрешния ден?
Лъжата между тях заспива -
страстна нощ, но не съвсем
© Роксана Медичи Всички права запазени