Когато те достигна ще е зима.
Реките ще се влачат с ледоход.
Причината ли?... Тя ще е в трагизма –
една Офелия… и край жесток..
Стрелата ми ще стигне в късна вечер.
Ще бъде новина. Ще се взриви
животът ти. Ще бъде като глетчер –
до смърт полиран и непредвидим.
И женската ти същност ще възкръсне,
открила, че с последния си дъх
една любов ще бъде с груби пръсти
и ще издере сърцето ти до кръв.
Ще виеш и ще бъдеш благодарна,
по равно ще делиш горчиво с мед...
любов е… в същността си е коварна
и ще ти стане стон, сълза, обет.
Когато те достигна ще е зима.
Стрелата ми ще бъде и залог
за онова, което с нея идва –
любов, като отрова… и живот.
Жени Иванова
© Jasmin Всички права запазени
Валя, мерси, че спря при мен! : )