Политиците "ни" са некадърни,
затуй в полупустиня се превърна
този рай, тази прекрасна страна,
нека не се превърне в развалина!
Кога сила в нас ще се появи,
кога в ръце ще се вземем,
кога дух народен ще се прояви,
кога ние ще се съвземем!?
–––––––––––––––––––––––––––––––––––––
* – Иван Вазов, („Линее наш'то поколенье”)
© Георги Всички права запазени