Студено ми е - огън запали
и сгрей лицето ми със топла длан.
Магьосник си - магия изречи,
не са ти нужни кремък и прахан.
В душата ми пристъпва тъмнина,
не ме оставяй мрак да ме удави.
Прати ми слънцето със топла светлина
от моя плен по теб да ме избави.
Студено ми е - пролет донеси,
за да пробият цветни семена,
суровите напукани земи
и се родят в цветя.
Студено ми е - загъни ме нежно
и после мълчаливо се сбогувай,
със мен е бъдещето безнадеждно!
Останеш ли... за дълго ме целувай!
© Мира Всички права запазени