Студено ми е във очите ти и празно.
Различни пътища отдавна сме поели.
Прекрачили сме клетвите за вярност,
свободен си да си щастлив без мене.
Дори и виното във чашите нагарча.
(Мълчание отрича всичко помежду ни).
В ръката ми догаря неизпушена цигара,
димът чертае неизречените думи.
Студено ми е и нещо в мене непонятно,
разкъсва бавно уморената ми плът.
Сбогом моя, красива безвъзвратност!
Ще те пазя в себе си до сетния си дъх.
© Сияна Георгиева Всички права запазени