Със сурвачката голяма
при вазе ида, мили дами,
и тъй кат' много ви обичам
почвам благо да наричам:
Сурва, сурва, по дупета
на манекенки и момета,
и навсякъде, наред,
и отзад, но и отпред -
бачи Жоро се не жали,
и нарежда, па и гали -
За да бъдете красиви,
по-добри и по... щастливи...
Все да сте задоволени,
и доволни, и засмени!
На любов да сте богати,
щедри и да сте в кревата,
всичко да ви е наслука
наредете ми са тука!...
Ха така, в удобна поза,,
и за стих, но и за проза,
пълна с ведри пожелания
поднесени от мен с старание...
Нека чудеса се случват
често с вас и да се сбъдват!
Да ви носят на ръце,
но и също във сърце!
Да се чувствате принцеси -
обичани, гальовни, секси!
Болести да ви забравят,
мъжете всичко да оправят
(в смисъл, в къщи има ли повреда,
да не тичате веднага за съседа...)
Каквото искате добро, да ви се случи
(и който трябва, за това, да не научи...)
Пари да има, също и късмет,
а имате ли нужда от поет,
сетете се за моята сурвачка,
която даже извън Коледата бачка...
Помнете, че по всяко време мога да наричам,
момичета, защото ви обичам!
23.11.2019.
Георги Каменов
© Георги Каменов Всички права запазени