Понеже не вярвах, Господи,
даде ми очи, да видя,
как се въздигаш, Господи,
загърбил жлъч и обида.
Съня ми нащърби целия
с неземно ярко видение.
Съпреживях и почувствах
свето̀то Ти възкресение.
Дари ми сега, Господи,
дарбата да се покая.
И... дано някога, Господи,
сред човеците да те позная.
© Нина Чилиянска Всички права запазени