Светлина си - акростих с троен сплит
(всеки днешен жител в нашата древна земя има и носи в индивидуализираната си душа единен троен корен, бидейки потомък на траки, древни българи и славяни)
След питане безброй
свята мисъл чух:
в калния порой
спастряй своя дух!
В грохотния шум
ек погали моя слух:
в дълъг труден друм
вярвай в своя дух!
Ето зов звъни,
търси... Чуй го ти:
единство, висини,
елеени мечти.
Тук си ти роден -
лоно на любов,
тичаш нощ и ден -
трябва поглед нов.
Лъжа и завист. Гняв
и корист те гнетят.
Люлка ти си... Прав
ли, крив ли? - Свят...
И в него има, зная,
на чистия човек ответ -
Истина в Безкрая...
Избирам... Твой е ред!
Насилието спри,
ако жадуваш мир!
Навред кипи, гори...
Настава кървав пир...
Ад е, но в душите
Словото се лее,
Аз-ът сам се пита...
Ако плаче - ще запее...
Свобода за други
искам да цари!
Съвест на сеяч - заслуга
светла пред зари...
Изпращай сам лъчи, обичай
смирен и търпелив,
и от зрак до зрак изричай
истини - щастлив...
© Невяна Керемедчиева Всички права запазени
ТриЕдинствена Триада-
Край Безкрайност и Начало!
(Дух, Душа и Дъх на Тяло)
ТриЕдинство, Тебе Славя!!!
Боже,Ти , Който Държиш
ТриЗъбеца и Прощаваш
Най-Пре-чист , Ти Пречисти !
Извор-Ща-С-Ти-Е , Ти Си!
Боже, В Тебе се Разтварям
(Трепетно Трептя В Триптих)
Щa-С-Ти-Е Без Край В Без-Края!!!
Той Е Отвъд Край и Начало.
Вселенският Му Танц Тандава
събира Всичкото Що Е
(В Мига Свещен, когато Бра(х)ма
Издиша Целия Си Дъх,
Преди Да Почне Ново Вдишване),
В Мига Свещен- Тандава Е
Единстеният Шанс Тогава ,
Светът да Бъде Съ-Творен
Отново, За Да Бъде Ден!
(Виде(х)Нов Ден! БлагоДаря!)
БезКрая в мен, О , Мили Боже
Велики Боже, Вярвай В мен,
тъй както Всеки Божи Ден
аз Вярвам в Теб, О, Миг Свещен!
О Миг Безкраен, Съ-Творен!
Миг В Който Вяра ,Бог, и "мен"
В Едно Се Сливат В Светлина!!!