Небето преди изгрев,
осеяно от цветове,
с конци сиви, червени
шарена черга преде.
Слънце с лъчи я пробива
и с усмивка изгрява.
Със светлина ни залива,
топла обич дарява.
Откъде облак закри го,
дъжд от ведро заваля.
Притъмня горе небето,
денят и той посивя.
Светлина се в капка пречупи,
и в дъга цветна изгря.
В цветове се чудни преплете,
отново с надежда огря...
© Лилия Нейкова Всички права запазени
бъди щастлива!