Времето отдавна мина
на Снежанка, Мечо Пух,
Палечко и Буратино.
Нов е приказният дух.
Нов е вече и героят –
попфолк гърла, шоумен...
И множи се звездоброят
от подобни ден след ден.
Че родителското тяло
и отрочето му днес,
май приличат си изцяло –
с вкус един и интерес.
С възпитание такова,
без да учи и чете,
видно за какво готова
бодра смяна ни расте...
© Борко Бърборко Всички права запазени