Зелен килим от детелини.
Гола жена - слънчева мома.
Мъжка песен в полето.
Калинка целуна глухарче
и то полетя.
Полепна мъх по крилото ù.
Зелено дърво - боабаб.
Мексиканска жена с дете
на ръка почива от път на колела.
Риба в буркан като куршум
се удря в студено стъкло
и сълзите и на сол стават.
Коне със свобода.
Хора роби.
Земя без природа.
Рисувам Армагедон.
Гора от бамбуци и коала.
Дървена къщичка - кокоши крак.
Пушка на стена.
Лебеди в прозрачно езеро.
Вода от кристал и слънце.
Минувачи с фотоапарати.
Клетки с решетки.
Животни без съпровотива.
Умряла свобода.
Зоопарк "Спасение"
Паяк върху жълта стена.
Оплетена муха.
Паяжина от лепило и капан.
Хлебарка на подметка от обувка.
Залепено като клеймо.
Вода от таолетна чиния.
Дъга - протегната ръка.
Докоснах я с четка
и нарисувах и усмивка от копчета.
© Ваня Иванова Всички права запазени