Дойде празник чуден –
днеска е Великден!
Цяла нощ съм буден,
не смея да мигна.
Свещичка си нося,
яйчица червени,
след черква със Косьо
да ги чукнем засмени,
че туй е за здраве –
късмет ни донесе.
За стари, за млади
днес Христос възкресе!
© Мария Всички права запазени