11.06.2014 г., 22:44 ч.

Светът е футбол 

  Поезия
367 0 2

Светът е футбол. Жалко, че у нас
отново разкопаха стадиона.
 В историята българският пас
усмивки ще събужда, милиони.

Бог забрави българската реч
и вече не крещи като побъркан.
Бразилия е толкова далеч,
с България не може да се сбърка.

Звездите не заченаха звезди,
като свещта загасна светлината.
Светът е футбол както и преди,
а телевизия ни е страната.

След месец, на световния финал,
светът ще има нови фаворити.
Който е играл - ще е играл.
 За българите няма кой да пита.

Ще се развяват чужди знамена,
химни ще заливат всяка вечер.
 И няма "Горда Стара планина" 
на никого на форума да пречи.

© Валентин Йорданов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??