6.01.2013 г., 0:58 ч.

Свиня и прасе 

  Поезия
591 0 1

- Не мога да ги разбера.

 Защо ни вземат за мезе? -

Ето това една свиня

попитала едно прасе.

- Та ние сме къде-къде

над простите неща.

- Отвърнало това прасе

на тлъстата свиня.

- Макар че съм сега в калта,

да знам това ми е добре,

ала защо съм аз свиня, 

а ти пък си прасе?

- Защото ти си по-добре,

а в мен е мъдростта.

- Грухтяло мъдрото прасе

към тъпата свиня.

- Нима не сме с една съдба

под синьото небе?

– Въпрос от същата свиня

към същото прасе.

- Не, има разлика поне

във няколко неща.

Прасетата сме си мъже,

свинята е жена.

- Но щом еднаква е смъртта,

не е ли по-добре 

да бъдеме над глупостта?

Свинята е прасе…

 

 

Тук заквичали със прасето

в борба за лична цел.

- Кокошката или яйцето? –

пропял един петел.

© Валентин Йорданов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??