6.05.2008 г., 10:39 ч.

Сянка ли?! 

  Поезия » Любовна
573 0 14
Сянка от любов ли е или магия
върху листата пролетни разлистена?!
Но кара ме да се замислям...
И странни фигури - с молив,
за сетен път да разчертавам
по пожълтелия, почти измачкан лист.
А мислех си да се получи нещо.
Но как ли ще ме провокира?!
Загледах се в листата на дървото вън -
странни фигури чертаят
по стъклата в мрака -
сякаш мънички сърца туптят -
трептят листата, полюшвани
от призрак - вятър.
Застива във мълчание ръката ми,
моливът... счупи се -
само бавно с поглед ги следя
да не прекъсна танца им магичен...
Живи, по-живи от всякога,
трептят, туптят във полуздрача,
отразили светлината на хиляди звезди.
А в тях като че лутат се... две ангелски очи,
които искат нещичко да ми рекат...

© Нели Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??