Н.Д.В.А.
Нима не виждаш, че живеем в сън,
за време безвъзвратно отлетяло.
И няма да намерим път навън -
не можем да започнем отначало.
Докога ще се преструваме на живи?
Още колко ще отричаме смъртта?
Отново искаме да сме щастливи,
предпазени от ледената самота.
А нейде в гробове отдалечени,
телата ни заровени лежат.
Ръцете ни, мъртвешки вкочанени,
отново няма да се съберат.
© Михаил Костов Всички права запазени