20.09.2007 г., 8:20 ч.

Съкровено 

  Поезия
582 0 3

Поисках малко от

живота само,

поисках само няколко неща:

поисках силно, нежно мъжко рамо,

поисках теб, любов, деца…

Поисках малко здраве и късмет.

В замяна -

получих всичко…

Но като в някаква измама

живея и сега.

Получих доза неверие, и самота…

Не знаех, често, утрото

как ще посрещна -

с усмивка или със сълзи?

И все по-често чувствам се нелепо -

дали живота ми така ще продължи?!

А раздавах се докрай.

Дори за себе си да нямах,

за другите около мен живях,

но не за да печеля…

И често, както случва се,

не знаех,

дали е грешен пътя,

по който тръгнала бях,

може би.

Че напоследък не от грешките се уча,

а ги повтарям,

сякаш на инат.

И все по-често

в мен се срещат

двата полюса -

зареждат ме със …

отрицателен заряд.

И мисля си:

кому пък толкова съм сторила,

че ме наказва тъй живота,

не разбрах…

 

14 август 2007

NG/nnn

© Нели Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??