Една сълза,
превърната в море,
от чувства
и усещане преляла,
една сълза
по мъжкото лице
илюзии
от пясък бе заляла.
Едно море,
събрано в две очи,
ту бурно,
ту копнежно мило.
Едно море
въздиша и мълчи,
разлива се
и сякаш не е било.
© Валка Всички права запазени