Сълза
Една сълза отронва се полека
и бавно тръгва по света,
понесла в себе си смеха, мечтите
и шепота на моето сърце.
Разпръсва се на мънички парченца
и бавно се издига над света,
забравила е само болката в сърцето
и то не спира да боли.
Една сълза, едничка само,
а заглушава и смеха.
Една сълза, кристално чиста,
окъпва пролетно света.
И търси тя в морето синьо
на твоите очи цвета,
защото помни, че от него
се беше зародила тя.
Една сълза, ако те докосне
и заблещука в твоите очи,
тогава ти ела, не бързай,
върни ми с нея любовта.
© Сиса Всички права запазени