ХАЙКУ
1.
Падат кестени –
едри сълзи есенни.
Хладна тишина.
2.
Печална песен.
И път - с пера белязан.
Отлитат птици.
3.
Сиви облаци.
Сиви, мъгли дрипави…
Есенна тъга.
4.
Слънце, събрано
в сладко гроздово зрънце.
Спомен за лято.
5.
Вятърът скита
сърдит и самотен.
Търси лятото.
7.
Голи дървета
свенливо свеждат клони.
Нямат премяна.
8.
Дъждовен облак
рони бисерни сълзи.
Плаче есента.
9.
Писък в мъглата!
Птица с ранено крило
търси ятото.
10.
Вълните стенат!
Търсят твоите стъпки,
но пуст е плажът.
© Генка Богданова Всички права запазени
Птица с ранено крило
търси ятото.
!!!*