Сълзите са думи -
езикът на сърцето.
С цялата тежест върху ми
съм боса по острието. *
Ти можеш ли да четеш?
Лицето е като лист хартия.
Плачът ми е копнеж -
молба, а не просия.
Не бързай да говориш,
голото "Обичам" е горчиво.
"Винаги" преди да повториш
закриляй мълчаливо.
И бъди всякога буден -
солта да не обезсолее.
Пътят винаги е труден,
но сърцето не старее.
© Нели Асенова Всички права запазени