Ще раждат думите съмнения
и съпротива може би.
Ще се търкалят помежду ни
и ще ни свързват – може би.
Понякога невярващи и възмутени
ще ги разнищваме без край,
а в тях живее проста истина –
строиме моста между нас!
© Елена Бързева Всички права запазени
Описваш думите като обективно съществуващи извън нас, като предмети, които ние използваме, "търкаляме", "разнищваме", "строим мост".
Подобен поглед върху нещата изобразява поговорката "Казана дума - хвърлен камък".
Харесва ми твоето стихотворение - казва всичко кратко и ясно