Нощта се спуска мила,
с воал лек от млечни звезди,
премигват щастливо в захлас,
даряват късмети за нас!
Мънисти леки за сън...
политат на морни клепачи,
луна прикрита праща лъчи,
щурче тихичко плаче...
Вятърът носи съня,
тишината ражда надежди...
Песен нежна, тиха полита,
Сънчо с мен ще поскита...
Е. Калчева
© Елена Калчева Всички права запазени