Сънувах съвършената жена
с коси от злато, с устни като вино,
с очи - мъниста и лице - луна,
и с кожа като източна коприна.
Пропорцията на страстта съзрях,
изваяна в магически овали.
Събудих се преди да сторя грях,
а тя до мене цяла нощ бе спала.
© Яким Дянков Всички права запазени