От месеци се борят майките с деца,
няма подкрепа. Тишина.
Вдигнаха бензина,
развяхме знамена.
Колата е нужна,
другото-липса на човещина!
По-лоши сме от животни
по-алчни, по-зли.
Щом не ни касае-
затваряме очи.
Овчарят не ще да си ходи.
Спят непробудно неговите овци.
Толкоз са кротки,
че кучето освободи!
© Василка Ябанджиева Всички права запазени