Аз нали съм котарак
Та заспал съм под чардак
И сънувах до зори
Разни котешки злини.
Правя топлото кафе
Няма време да се мре
Пия бързо и засмян
Целият в пот облян.
Как колежката ми млада
С друг си прави серенада
Аз нали съм си,, юнак,,
Как се хвърлих в тоз топрак?
Тая дето все,, лети,,
И ми пише в тъжни дни
,, Да ме чакаш на перона!,,
Щот се мисли за персона.
А жена ми, все мълчи
Всичките пари брои
Ту за мляко, ту за сол
И й се привиждам гол!
Пустата ми сметка
Ме затваря в клетка
Имам срокове, задачи
Пък коята се окачи!
Как да легна в кревата
И от трите ми тежи главата
Ще отида на курорт
Да се видя в,,комфорт,,.
© Мария Николова Всички права запазени