26.04.2013 г., 23:54 ч.

Сънувай дълго 

  Поезия
719 0 6

 

                                       на едно дете

 

Сънуваш ли?
Земята е притихнала
и нищо, че навън е есен.
Една звезда усмихната
навярно скрила е в сърцето си
звука от песен.

 

Сънуваш ли?
Небето ти е покрив.
Светът е друг - красив е,
разказан като приказка.
Вали. Навън е мокро.
В бетона мак поникнал е.

 

Сънуваш ли?
Дъгата се завърта
и всичко слива се във бяло.
Надничам във съня ти мълком,
там чисто и спокойно е.

Сънувай дълго...
После трябва да се оцелява...

 

© Ани Монева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??