Сънуваш ли днес тишина
Къде си скрила нашите спомени?
А целувките влажно полепнали?!
Словата любовни, отронени,
звездите дали са прошепнали?!
Ароматната нощ разказва ли нещо?!
Мисълта ми дали те прегръща?!
Любовта ми къде те отвежда?!
А сънят ти, в какво се превръща?!
Къде прегръдките мои си скрила?
А този шепот на устните страстни?
Сърцето отново дали си завила
с пламъци огнени, нежни, опасни?!
И днес ли сънуваш пак тишина?!
В тъмното търсиш ли моите очи?!
И ти ли сякаш изпитваш вина,
че сбъднахме всички наши мечти?!
В дъжда ще танцуваш ли с мен?!
Ще свириш ли нашата песен?!
Дали от радост съм запленен?!
Дали без теб светът ми е тесен?!
Искаш ли в твоите сини очи,
засияли като морско огледало,
всеки ден любовта да личи
и времето за нас да е спряло?!
16.05.2018 г. Велин
© Велин Всички права запазени