22.02.2007 г., 8:40 ч.

СЪПОСТАВКИ 

  Поезия
747 0 11

Когато гледах мъжете

с очи на млада жена,

виждах – ръцете, нозете,

но не претеглях ума...

 

Когато гледах мъжете

с очи на зряла жена,

виждах дълбоко в сърцето

търсех я там – любовта...

 

Когато гледах мъжете

с очи на стара жена,

търсех света на поета

и топлина, светлина...

 

Когато ме гледат мъжете:

„Ех, каква е жена...”,

търсят вулкан и цвете,

а виждат земя и луна...

 

© Валентин Йорданов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??