13.01.2007 г., 1:08 ч.

Сърце 

  Поезия
681 0 1
Есента идва и си отива.
Дава път на тъжната и тежка зима.
Какво да правя?
Кой път да избера?
Цигулката на пътя що пее из града?
Не ще ме утешиш,
защото знам.
Аз виждам си лицето-маска
и ти го виждаш сам.
Нещо в мен се скъса
и заших го горе-долу.
Преди да осъзная,знаех,
че ще остане голо.
Голо като теб и мен.
Голо както всеки път.
Голо като туй що скъса се.
И голо като моя собствен път.
Облечи го в нещо твое-
то нуждае се от дреха.
А щом не ти принадлежи и не е мое-
ще има нужда от утеха!

© Моя Милост Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Много интересно!
    Браво!
    Дано го облече в нещо негово/нейно!
    Желая ти го от сърце за твоето сърце!
Предложения
: ??:??