Парчета от сърце. Късове, разрязани
Със хирургическо умение.
Изложени на показ и за назидание,
Без панделки и без цена, за забавление...
Отделно се предлага и комплект:
Игла, конец, лепило. И известно време.
Мехлем за белези със лъскав етикет,
Макар и да не действа. Чужд проблем е!
Във пещерата свит, болезнено скимтиш
И бод след бод сглобяваш се - уж трайно.
Колкото - толкова, отвън не си личи...
Реанимация на тъмно, тихо, тайно...
Минават бледни, мрачни дни.
Пристъпваш плахо към зората.
От раните, тук-там, стърчат конци,
А болката е вече тъпа, сляпа...
Сглобил си търпеливо кървавия пъзел.
Оглеждаш се и тръгваш. Бавничко, на пръсти.
Но първо на душата връзваш възел,
А после си строиш стена - гранит и драконови люспи...
© Елена Даскалова Всички права запазени