Сърцето ми ти шепне за любов
По чашата кристална две следи
оставили са топлите ти устни.
Свещта гори, две огнени очи
държа в ръка, не искам да ги пусна...
Заключила ръцете ни в прегръдка,
застинала се смее вечността,
а аз умирам с всяка жадна глътка
от сладката отрова на скръбта.
Днес пия пак от чашата с следи,
целувам всеки спомен за любов
и по плътта ти със замръзнали сълзи
извайвам тебе - даващ и готов...
Рисувам с поглед ято пеперуди,
накацали в саксиите до стената.
Любов - мечта и хиляди заблуди
излизам и оставям пред вратата.
Когато минеш, няма да ги видиш,
не ще и чуеш тихия им зов,
но чуй сега, преди да си отидеш,
сърцето ми ти шепне за любов...
© Кристина Всички права запазени