13.12.2012 г., 11:11 ч.

Сътворение 

  Поезия
498 0 2

 

СЪТВОРЕНИЕ

 

 

Господи,

нима е важно кой кого е сътворил

- дали от глина и вода ти мене,

или аз теб в среднощните си бдения,

когато всемогъщ и слаб съм бил?

 

Едно е важно и неотменимо –

по образ и подобие сме същи!

 

Единството един в друг ни превръща

- и аз съм в теб, и теб у мен те има,

като жарава, мисъл или сприя,

и ако дойда, яростен и грозен,

да търся теб в небесните чертози,

аз себе си зад прага ще открия –

като стремеж неясен и тревожен,

като пресветла власт и вдъхновение...

 

И кой кого е сътворил е без значение,

когато дойда – богоравен и безбожен!

 

 

© Валентин Чернев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Прави ми впечатление, че творците от нашето поколение нещо не можем да се разберем с Господа, все го търсим, но по своя си начин и сме едни такива непримирими, ако вярваме, вярваме с отворени очи!
  • Семейният съвет хареса...Така е-Бог е в нас и ние сме у Бога...!
Предложения
: ??:??