Кухи рими, чувства с дъх на мента
раждат само жалък стихоплет.
Виж, живот с проблеми перманентно
е живот, достоен за поет.
Многоучената умност в пъпа
собствен фокусирана, уви,
е доволно скучна, даже тъпа.
Умност поетична не върви.
Тя задоволява само тесен
кръг „поети” – малка популация.
И във този смисъл не е песен,
ами вид потайна мастурбация.
Тя прилича, както казва Гьоте,
на мечок, засмукал свойта лапа,
и към нея само идиоти
с телешки възторг щастливо зяпат.
Затова, поете, от живота
трябва стиховете си да взимаш,
или пък смучи си там, каквото,
лапа, виме или друго имаш!
© Ангел Веселинов Всички права запазени