Та казвам ти...,че сме помаци-
българи с мохамеданска вяра!
Не ни смятай за сираци,
че и наша майка е България!
Но влачим тежкото бреме
на ариани и богомили!
Кажи! След ,,разделното време"
от вас кога сме се делили?
Делят ни фанатици разни
с изкуствените си проблеми,
които само власт ги блазни!
Махни ги, дявол да ги вземе!
Добре Родопа- бащиния
делим, допускаме за миг,
но как ще разделиме ние
майчиния ни език?
Остави! По орфеевски да запеем
за Странджа, Пирин и Родопа!
В захлас да онемеят
комшиите, братко и Европа!
© Исмаил Али Всички права запазени