11.09.2013 г., 19:43 ч.

Такъв сам 

  Поезия » Гражданска
438 1 2

ТАКЪВ СЪМ

 

О, аз разбирам, няма справедливост!...

Насилието   вечно е на власт!...

И злото вечно ще остане живо…

И винаги  ще чака своя час...

 

Макар нещата му  да са различни,

Но същността на злото е една…

И битките  със него са епични…

И няма незасегната страна!...

 

О, има зло и в моята Родина…

Но хората къде ли не са зли.

С мълчание не мога да отмина

И затова мен много ме боли...

 

Аз винаги от него се смущавам!...

И винаги от него ме е страх…

Аз  винаги  срещу му ще заставам…

Такъв съм бил… Такъв и останах!...

 

© Христо Славов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Такъв бъди!
  • Остани си такъв,иначе как щеше да напишеш такова стихо!
    Харесах, Ицо!Беше ми приятно да прочета!
    Поздрав от мен и хубав ден!
Предложения
: ??:??