2.11.2024 г., 14:48 ч.

Такъв съм аз 

  Поезия » Любовна
44 1 0

Такъв съм аз

 

В спомените ти ме запази!

Знам, загубеняк съм! Съжалявам!

А сърцето иска да крещи!

И душата ми не се предава!

 

Знам, че пропилях една мечта!

Бе единствена и най-желана!

Само исках с мене да е тя!

Бе мечта! Мечта си и остана!

 

Просто аз съм по-различен мъж

със сърце жадуващо за обич!

С болка във душата не веднъж!

С болка, но не спираш да се бориш!

 

Сигурно вината е във мен:

толерантен, скромен и възпитан!

Е, не съм елитен джентълмен,

за да действам с опита изпитан!

 

Губил съм! Капризи съм търпял!

Преживял съм клюки и интриги!

Винаги напред съм се стремял!

Не за любов във романтични книги!

 

Разбирам, че съм сложен индивид!

И аз обичам, страдам и жадувам!

Ала не съм човек от трети вид!

И аз желая, страдам и сънувам!

 

По-лесно ми е да го кажа в стих!

По-лесно е на лист да го напиша!

Отдавна миналото аз изтрих!

Ала не искам да го пренапиша!

 

 

02. 11. 2024 г.

 

 

 

 

 

 

© Георги Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??