Върху грапавото листче
танц танцувало моливче.
Тъкмо наредило дума,
тича пъргавата гума.
В плен на чудната магия
моливчето-лудория
сбъркало е правописа...
Гумичката се стъписа...
Моливчето е смутено
и поглежда притеснено
зад една кристална ваза...
Гумичката строго каза:
- Моливче, за мен е ясно,
да танцуваш е прекрасно...
Ала в думичка еднияка
сбъркана е всяка сричка...
Има речници и книги...
Правилата... научи ги!
И когато всичко знаеш,
с танца всеки ще омаеш...
© Петрана Петрова Всички права запазени