Върви неземнице, танцувай
върху въглени от жива страст.
Прегръщай огъня, проклинай
свят обръгнат от мъгли и грях.
Че брои петаци всяка власт
и небето в глътката горчи,
а на паяци с презрял тумбак
в ниското бесилото стърчи.
Върви свободнице, не спирай,
светлото във огъня тежи.
И моля Господ: Не умирай
с фотоните на всякакви зори.
© Ивита Всички права запазени