24.03.2007 г., 20:11 ч.

Тази, която... 

  Поезия
728 0 3
Тя е тази, която без колебание те прие,
когато аз те отблъснах безразлично.
Тя е малка, все още е дете,
но на глупостта ми се присмива цинично!

Тя е тази, която знае какво иска,
а аз не те оцених, не бях го осъзнала...
Тя е тази, която в своята ръка твоята стиска,
а аз от скръб станах черно-бяла!

Тя е тази, която сънят ми смущава,
а аз се чувствам безсилна и нищожна.
Тя е тази, която за всичко прощава,
а аз съм твоята болка подкожна!

Тя е тази, която беше твоя преди,
а ти от мен, без да искаш, се отричаш.
Тя е тази, която ме мрази и вини,
че ти винаги ще ме обичаш!

© Златина Петрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Дори и така стихотворението е прекрасно!Браво!
  • Благодаря,ще преразгледам предложението ти.
  • За посленият ред предлагам "че ти винаги мен ще обичаш."
    Много ми хареса стихът ти!
Предложения
: ??:??