Тази нощ звездите са сякаш по-ярки
и бавно танцуват с песента на щурците,
а луната излъчва трептения жарки
и те виждам как светиш там сред звездите.
Очите ти - отново въглени пламтящи
ме изгарят и в буйна лава разтапят
кръвта ми потича по пътеки туптящи
и от сърцето ми сълзи на щастие капят.
Уж далеч си от мен, а усещам дъха ти
как целуваш косите ми нежно в нощта
дали само в ума си съм влязла в съня ти
или във сърцето ми имаш следа.
А звездите отгоре ми махат с усмивка
и ме канят да поема техния танц
от обичта си към теб ще направя завивка
а от твоята топло легло за нас.
© Зл Павлова Всички права запазени
Красива нощ!