31.05.2016 г., 20:40 ч.

Технинец 

  Поезия
385 0 0

( с намижка)

Нашенците, знаеме какви са,
а технинците, само те си знаят.
Добре дошли в житейската мотриса,
в която кучета по своите си лаят.

 

Кои са технинци, кои са наши?
Китайски философски кръг ни лашка.
Все от своите човек се плаши,
познава ги, а от делата им се шашка.

 

Технинците, крият неизвестност:
Какво ще сторят в тази ситуация?
Отговорът, толкова е лесен:
Глупакът е глупак и няма нация.

 

Нашенците, трън са за окото.
Срамът от съпоставката ни плаши.
А всички са прашинки във живота,
без разлика за техни или наши.

 

Технинците - техни критикуват.
Нашенците - наши само лаят.
Едни и други просто съществуват.
Защо делят се, въобще не знаят.

© Валентин Йорданов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??