Трябва да бъдем поетите
на нашето тежко време,
трябва да бъдем творците
и да носим тежкото бреме!
Бремето тежко трудно се носи
в тези дни, на завист обилни.
Има толкова много въпроси,
а отговорите са непосилни!
Нещастие, завист и егоизъм
накъдето и да се обърна виждам,
но стоя със своя стоицизъм
и на тези хора не завиждам!
© Димитър Стоянов Всички права запазени