10.09.2007 г., 9:11 ч.

Телата ни ще водят война (в теб душата ми ще спи) 

  Поезия
528 0 0
Телата ни водят война
(в теб душата ми ще спи)

Телата ни водят война!
Ти ли си обичал пак тази нощ!
Проблясва мълния, трясък от искра...
разпръсване и пак затишие...
Молитвата не стигна онзи Бог...

Така, завещах ти всяка усмивка и мечта!
И дори Сатаната ни гледаше как танцуваме.
Обичах те, като онази полудялата жена,
която шептеше ти в мрака на сбогуване...

И в онази къща от камъни,
аз пак бях същата, неопитвала греха...
Имах си пясъчните замъци...
И пак бледа бях, ала черна за света...

За теб и светицата бях.
И грешницата от Ада.
И тичах боса, обичах и стремях
душата към святото полагане...

А сега телата ни водят война...
И аз пак те обичам.
Къщата от камъни веч не е светиня,
проблясна пак искра и аз към теб затичах...

А ти беше обещал, че ще ме пазиш.
И аз простих, тишината пак бе горчива.
Не знаех, че като демона ще ме погазиш.
И пак спях в леглото подивяла-дива.

И пях ти песен. И замлъквах след това.
И обичах те, като луда,
като истерия от чувства... Ала сега,
телата ни водят война...

Дяволът гледа танца ни жесток...
Приспивно, времето лети.
Мълнии от писъци, като че ручей и поток,
аз загубих... тръгвам... ала в теб навеки душата ми ще спи!










© Ди Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??