ТЕЛЕФОНЕН ВЕЛИКДЕН
Как се радвам, че съм с тебе сега
в този празник толкоз човечен!
Нека забравим за миг и тъга
и проблемът наш безконечен.
Две червени яйца държа в ръце -
едното твое, друго за мен.
Спри, по-спокойно бий, лудо сърце!
Виждам те аз и ти си смутен.
Ето, удрям в миг яйце със яйце -
по-силен си, ти си борака.
Как ти се радвам от цяло сърце!
Телефонът отворен чака.
Победата ти сам ще полееш
със хубаво вино червено
и за мене чашка ще налееш
за здраве, нещо съкровено.
Колко хора един до друг са сами
разделени със километри.
По-близки да сме не бихме могли,
макар разделени не с метри.
Този празник за мен е тъй красив!
Празник е, защото ти си с мен.
Няма да има нито делник сив,
ни лош миг, щом е с теб споделен.
© Анка Келешева Всички права запазени