Прибирам се и пускам телевизора
да послушам новините.
Че той разширява кръгозора
и спасява ни душите.
От него разбирам къде е север,
къде е юг..
Каква е разликата между
чесън и кромид лук.
И други разлики ни обяснява;
Кое е бик,
кое теле,
и кое е крава.
Кой магазин масло и мляко
дава.
Само едно не разбрах,
къде изчезнаха Достоевски,
Волтер, Камю, Бах...?
© Живко Делчев Всички права запазени