Теменуги
Сбрани ситни китки
покоряват всички
с дъхав нежен аромат.
Где цъфтите, теменуги?
Подгонени на воля
от пролетна тревога,
търчим сами в гората
да видим къде растете.
Свежестта на тревите
и оросените билки
са несравними с тях
и кроткия им ведър нрав.
С децата пръснали се
из поляните повдигат
гордо крехки стебълца,
тъй както само те ухаят.
© Мария Всички права запазени